מספר עובדות על הסופגנייה :
משקל סופגנייה ממוצעת הוא 100 גר' והיא מכילה כ- 425 קלוריות.
סופגנייה במילוי שוקולד /קרם אגוזים /עם ציפוי יכולה להגיע ל- 800 קלוריות.
סופגנייה ממוצעת עם ריבה יכולה להחליף 5 פרוסות לחם רגיל או 10 פרוסות לחם קל.
אז מה עושים ?
• מבינים – הסופגנייה הראשונה משביעה וטעימה, השנייה נאכלת בשביל הנשמה, על השלישית קשה לוותר למרות שכבר כבד בבטן ואת החמישית זוללים.
• מגדירים במה חושקים באמת – בטעם ! טעם אינו קשור לכמות ולכן מגבילים מראש לסופגנייה אחת.
האיברים האחראים על תחושת טעם המזון הם הלשון(בלוטות הטעם) והאף (חוש ריח) – שניהם נמצאים בתחילת מערכת העיכול.
על כן לעיסה איטית מאפשרת לנו להשאיר את הסופגנייה יותר זמן בפה ולמצות את החוויה.
איך להכין ?
• מומלץ להכין סופגניות אפויות – מפחית את כמות הקלוריות בחצי.
• אם מטגנים – עדיף טיגון בשמן עמוק על מנת להפחית את כמות השמן הנספג לסופגניה, רצוי שימוש בשמן קנולה, בטמפרטורה גבוהה, להוסיף פחות סוכר לבצק, בדרך זו פחות שמן ייספג. וכמובן להשתמש בנייר סופג.
• גודל הסופגניה -אפשר להכין סופגניות קטנות מהמקובל /מיני סופגניות.
איך לשרוף קלוריות של סופגנייה אחת ממוצעת
• לצעוד שעה וחצי בקצב של 5 ק"מ בשעה.
• לרוץ חצי שעה בקצב של 10 ק"מ בשעה.