בית חולים גריאטרי שיקומי פלימן –
טלפון : 04-8307070 , כתובת בית החולים : רחוב זלמן שניאור, חיפה מיקוד 31021
שינוי גודל גופן

A Decrease font size. A Reset font size. A Increase font size.

בית חולים גריאטרי שיקומי פלימן

בית חולים גריאטרי שיקומי

  • דף הבית
  • אודות
    • רקע כללי
    • דרכי הגעה
    • ייעוד
    • יעדים ומטרות
    • דבר מנהל בית החולים
    • היסטוריה
    • עובדות ומספרים
    • הצהרת נגישות בית חולים פלימן
  • מידע למתאשפז
    • קישורים ומידע נוסף
    • טיפול בבן משפחה חולה כרוני
    • מדריך למתאשפז
    • פניה לממונה פניות הציבור
    • תכנית שחרור
    • ועדת אתיקה
    • טפסים
    • מידע נוסף
  • מחלקות
    • הנהלת בית החולים
      • מנהלת בית החולים
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • מנהלת הסיעוד
    • מחלקות שיקום
      • מחלקה א'
      • מחלקה ב'
      • מחלקה ב'1
      • מחלקה ג'
      • מחלקה ה'
      • מחלקה ו' (מונשמים)
    • המחלקה לעבודה סוציאלית
      • קישורים ומידע נוסף
    • מכונים ומעבדות
      • מכון לריפוי בעיסוק
      • מכון לפיזיותרפיה
      • מכון להפרעות בתקשורת
      • מכון הדמיה
      • מעבדות
      • בית מרקחת
    • יחידות מנהליות
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • משרד קבלת חולים
      • מחלקת כספים וגבייה
      • מחלקת רשומות
      • מחלקת משק
      • מחלקת הביטחון
      • מחלקת משאבי אנוש
        • דרושים
        • גמלאים
        • לוח מודעות – משאבי אנוש
      • מחלקת מחשוב וטכנולוגיה
    • סיעוד
      • הנהלת הסיעוד
      • הסיעוד בבית החולים
    • תזונה ודיאטה
      • דפי מידע לקשיש
      • "בחרתי בריאות" – מגזין לעובדים
  • תרומה לבית החולים
  • מאמרים
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
    • רקע כללי
    • דרכי הגעה
    • ייעוד
    • יעדים ומטרות
    • דבר מנהל בית החולים
    • היסטוריה
    • עובדות ומספרים
    • הצהרת נגישות בית חולים פלימן
  • מידע למתאשפז
    • קישורים ומידע נוסף
    • טיפול בבן משפחה חולה כרוני
    • מדריך למתאשפז
    • פניה לממונה פניות הציבור
    • תכנית שחרור
    • ועדת אתיקה
    • טפסים
    • מידע נוסף
  • מחלקות
    • הנהלת בית החולים
      • מנהלת בית החולים
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • מנהלת הסיעוד
    • מחלקות שיקום
      • מחלקה א'
      • מחלקה ב'
      • מחלקה ב'1
      • מחלקה ג'
      • מחלקה ה'
      • מחלקה ו' (מונשמים)
    • המחלקה לעבודה סוציאלית
      • קישורים ומידע נוסף
    • מכונים ומעבדות
      • מכון לריפוי בעיסוק
      • מכון לפיזיותרפיה
      • מכון להפרעות בתקשורת
      • מכון הדמיה
      • מעבדות
      • בית מרקחת
    • יחידות מנהליות
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • משרד קבלת חולים
      • מחלקת כספים וגבייה
      • מחלקת רשומות
      • מחלקת משק
      • מחלקת הביטחון
      • מחלקת משאבי אנוש
        • דרושים
        • גמלאים
        • לוח מודעות – משאבי אנוש
      • מחלקת מחשוב וטכנולוגיה
    • סיעוד
      • הנהלת הסיעוד
      • הסיעוד בבית החולים
    • תזונה ודיאטה
      • דפי מידע לקשיש
      • "בחרתי בריאות" – מגזין לעובדים
  • תרומה לבית החולים
  • מאמרים
  • צור קשר
בית חולים גריאטרי שיקומי פלימן
  • דף הבית
  • אודות
    • רקע כללי
    • דרכי הגעה
    • ייעוד
    • יעדים ומטרות
    • דבר מנהל בית החולים
    • היסטוריה
    • עובדות ומספרים
    • הצהרת נגישות בית חולים פלימן
  • מידע למתאשפז
    • קישורים ומידע נוסף
    • טיפול בבן משפחה חולה כרוני
    • מדריך למתאשפז
    • פניה לממונה פניות הציבור
    • תכנית שחרור
    • ועדת אתיקה
    • טפסים
    • מידע נוסף
  • מחלקות
    • הנהלת בית החולים
      • מנהלת בית החולים
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • מנהלת הסיעוד
    • מחלקות שיקום
      • מחלקה א'
      • מחלקה ב'
      • מחלקה ב'1
      • מחלקה ג'
      • מחלקה ה'
      • מחלקה ו' (מונשמים)
    • המחלקה לעבודה סוציאלית
      • קישורים ומידע נוסף
    • מכונים ומעבדות
      • מכון לריפוי בעיסוק
      • מכון לפיזיותרפיה
      • מכון להפרעות בתקשורת
      • מכון הדמיה
      • מעבדות
      • בית מרקחת
    • יחידות מנהליות
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • משרד קבלת חולים
      • מחלקת כספים וגבייה
      • מחלקת רשומות
      • מחלקת משק
      • מחלקת הביטחון
      • מחלקת משאבי אנוש
        • דרושים
        • גמלאים
        • לוח מודעות – משאבי אנוש
      • מחלקת מחשוב וטכנולוגיה
    • סיעוד
      • הנהלת הסיעוד
      • הסיעוד בבית החולים
    • תזונה ודיאטה
      • דפי מידע לקשיש
      • "בחרתי בריאות" – מגזין לעובדים
  • תרומה לבית החולים
  • מאמרים
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
    • רקע כללי
    • דרכי הגעה
    • ייעוד
    • יעדים ומטרות
    • דבר מנהל בית החולים
    • היסטוריה
    • עובדות ומספרים
    • הצהרת נגישות בית חולים פלימן
  • מידע למתאשפז
    • קישורים ומידע נוסף
    • טיפול בבן משפחה חולה כרוני
    • מדריך למתאשפז
    • פניה לממונה פניות הציבור
    • תכנית שחרור
    • ועדת אתיקה
    • טפסים
    • מידע נוסף
  • מחלקות
    • הנהלת בית החולים
      • מנהלת בית החולים
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • מנהלת הסיעוד
    • מחלקות שיקום
      • מחלקה א'
      • מחלקה ב'
      • מחלקה ב'1
      • מחלקה ג'
      • מחלקה ה'
      • מחלקה ו' (מונשמים)
    • המחלקה לעבודה סוציאלית
      • קישורים ומידע נוסף
    • מכונים ומעבדות
      • מכון לריפוי בעיסוק
      • מכון לפיזיותרפיה
      • מכון להפרעות בתקשורת
      • מכון הדמיה
      • מעבדות
      • בית מרקחת
    • יחידות מנהליות
      • מנהל אדמיניסטרטיבי
      • משרד קבלת חולים
      • מחלקת כספים וגבייה
      • מחלקת רשומות
      • מחלקת משק
      • מחלקת הביטחון
      • מחלקת משאבי אנוש
        • דרושים
        • גמלאים
        • לוח מודעות – משאבי אנוש
      • מחלקת מחשוב וטכנולוגיה
    • סיעוד
      • הנהלת הסיעוד
      • הסיעוד בבית החולים
    • תזונה ודיאטה
      • דפי מידע לקשיש
      • "בחרתי בריאות" – מגזין לעובדים
  • תרומה לבית החולים
  • מאמרים
  • צור קשר
המלצות תזונה לקשיש
ראשי » מחלקות » תזונה ודיאטה » דפי מידע לקשיש » המלצות תזונה לקשיש

המלצות תזונה לקשיש

יולי 9, 2018 12:09 pm

המלצות תזונתיות לקשישים

תזונה לקשיש?

תזונה חשובה לבריאות הקשישים ומושפעת ממגוון תחומים: תפקודית,בריאותית, משפחתית, חברתית וכלכלית.
אצל קשישים רבים חלה ירידה בחוש הטעם והריח, ביכולת הלעיסה, הבליעה, וגם חלה האטה בקצב ריקון קיבה וירידה בספיגת רכיבי המזון.
נטילת תרופות מסוימות עלולה גם כן להשפיע על ספיגת המזון. בנוסף ירידה באיכות וכמות המזון עלול להוביל לתזונה לקויה, לתת-תזונה, לירידה בתפקוד של המערכת החיסונית, לעלייה במצבי חולי, להתפתחות מחלות שונות, פצעים ועוד.

השפעת התזונה על הקשיש:

• השפעה בריאותית– שמירה על:משקל תקין,משק ויטמינים ומינרלים תקין בגוף, שמירה על מסת עצם ושריר ומערכת חיסון תקינה. עוזרת בריפוי פצעים ושיפור פעילות מערכת העיכול.
• השפעה על איכות חיים– שמירה על העצמאות, על בריאות הגוף והנפש. מאפשרת לבצע פעילות גופנית/הליכה/ניידות.
• השפעה על מניעה של– נפילות, ירידה במסת שריר, מניעת התייבשות, תת תזונה, מתח ודיכאון.

 

המלצות תזונתיות:

• חשוב להתמיד ככל הניתן בקיום פעילות גופנית אשר מסייעת לשמירה על הגוף. רצוי במשך 30 דקות ביום לפחות, ולפחות 5 ימים בשבוע או לפי היכולת שלכם-הליכה בבית, בחוץ, שחייה בבריכה, הזזת גוף בכיסא גלגלים.
• הקפדה על שתיית כוס מים בכל ארוחה וכוס וחצי בין הארוחות, שתייה עוזרת במניעת עצירות והתייבשות.)במידה של הגבלת נוזלים יש להתייעץ עם רופא).
• לשיפור הטעם ניתן להוסיף למים נענע/לימון/לואיזה ועוד.
• מומלץ לגוון בכל ארוחה ובכל יום במזונות מקבוצות מזון שונות.לדוגמא – סנדויץ מלחם מחיטה מלאה עם גבינה חביתה ועגבנייה.
• חשוב לא לדלג על ארוחות- דילוג על ארוחה עלול לגרום לחולשה וסחרחורת.
• מומלץ לאכול ארוחות מסודרות :בוקר צהרים וערב וביניהם ארוחות ביניים.

• בכל ארוחה חשוב לשלב מזון מכל קבוצות המזון: דגנים,חלבונים, שומנים, ירקות ופירות.
 דגנים– סוגי לחמים רצוי מלאים, בורגול,פסטות, כוסמת, אורז, שיבולת שועל ובטטה.
 חלבונים– מומלץ לשלב בתפריט היומי גם חלבון מן הצומח וגם מן החי.בשר, עוף, ביצים,דגים,(מקור לברזל ,ויטמין B 12), קטניות (עדשים, שעועית, אפונה). חלב ומוצריו וסויה (כמקור לסידן).
 שומנים– מומלץ לאכול באופן יומיומי.שמן זית/קנולה, אבוקדו, אגוזים, זיתים, טחינה.
 ירקות ופירות-מומלץ לאכול במגוון צבעים ולאכול בקליפתם.אפשרי כ: טרי, מבושל, צלוי ומאודה.
 שונות– המעט בצריכת חטיפים,ממתקים,משקאות ממותקים,אוכל קנוי ותעשייתי

 

המלצות כלליות (גם לבני המשפחה):

• אכילה בחברה (עם משפחה/נכד/שכנה) משפרת את התיאבון ואת מצב הרוח, מאפשר לצפות האם אוכל מספיק.תדירות מומלצת, לפחות 3 פעמים בשבוע.
• בישול מזון שמספיק ליום-יומיים מאפשר חידוש וגיוון המזון, מעודד את התיאבון ומבטיח אכילת מזון טרי.
• משפחה יכולה לעזור בעריכת קניות בצורה סדירה ומספקת. ע"י כך ניתן לזהות אם קיימת ירידה בצריכת האוכל האם המזווה מלא,האם יש מזון טרי ומגוון.
• הקפידו על שקילה פעם בחודש, בתאריך קבוע. במידה ויש מגמת ירידה במשקל (מעל 2 ק"ג בחודש) מומלץ לדווח לרופא מטפל ולפנות לדיאטנית.
• חשוב-לשמור על הגיינה ובריאות הפה והשיניים למניעת התפתחות של חיידקים ופטריות בחלל הפה אשר עלולים לגרום להפחתה בצריכת מזון.
• לוודא ששינים תותבות מותאמות לא זזות /שורטות ומכאיבות. לשמור על תקינות השיניים ותותבות ולהקפיד על ביקורים סדירים אצל רופא שיניים ושיננית.
• חשוב לבצע בדיקות דם תקופתיות לפחות 1 לשנה-בדגש על חומצה פולית, ברזל,ויטמין B12 וויטמין D.
• לידיעתכם לתרופות עלולות להיות תופעות לוואי כגון – שינוי בתחושת הטעם אשר מתבטאת בירידה בצריכת המזון,יובש בפה, בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, כאב בטן.-כדאי לברר עם רופא מטפל אם ניתן לבצע שינוי בתרופות.
• להקשיב לתלונות המבוגר- האם משהוא מפריע לו בבליעה, משתעל בשתייה, דלקת ריאות חוזרת ובהתאם לפנות לאיש מקצוע הנכון.

מחלקת תזונה
בית חולים גריאטרי שיקומי פלימן

« פוסט קודם
ארכיונים
  • יולי 2018
  • אפריל 2018
  • מרץ 2018
  • אוגוסט 2017
  • יוני 2016
  • מאי 2016
  • ספטמבר 2015
  • יולי 2015
קטגוריות
  • Uncategorized
  • מאמרים
  • תזונה
כלים
  • התחבר
  • פיד רשומות
  • פיד תגובות
  • WordPress.org

נבנה על ידי אשכול מדיה - הקמת אתרי אינטרנט

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות כלי נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסטהגדל טקסט
  • הקטן טקסטהקטן טקסט
  • גווני אפורגווני אפור
  • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
  • רקע בהיררקע בהיר
  • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
  • פונט קריאפונט קריא
  • איפוס איפוס